keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Maaliskuussa

Maaliskuu -kuukauden suomenkielisen nimen alkuperää ei varmuudella tiedetä. Sen on arveltu olevan maa-sanan johdannainen ja viittaavan siihen, että tässä kuussa maa alkaa paljastua lumen alta. On toki muitakin tulkintoja.

Maa kyllä on jo paljastunut siellä ja täällä. Uutta lunta tosin tulee välillä lisää ja sulaa taas pian. Välillä pakkasta, välillä vesisadetta. Häilyvää on kevätsää.Minä ostin ensimmäiset tete a tete narsissit, sisälle ja parvekkeelle. Kohta puhkeavat keltaiset kukat niihin. Voi, miten janoankaan keltaista! Se tuo kevättä lähemmäs ja lähemmäs.

Tuulet on olleet kylmät mutta raikkaat. Olen vihdoin parantunut flunssista eikä viileys haittaa niin paljoa. Nautin kävellä, vaikka lyhyitäkin matkoja, samalla katsella lintuja, puita, taivaan vaihtelevia tunnelmia.

Poimin kimpun pajunkissoja, niin, kuten joka kevät. Pienet ovat ihmisen ilot:)
Kyllästän itseäni ilolla, näistä pienistä asioista ja eipä silloin suru ja murhe helpolla pure ja syö.


2 kommenttia:

  1. Tulin visiitille .Nyt tosiaan pitää ammentaa kevättä vaikka väkisin. Minäkin postasin juuri äskettäin päärynäpuun oksien kukinnasta. Minulla on puutarha blogi mutta talvella kun puutarha hiljenee niin postaan käsitöistä, sisustuksesta ja leipomisesta .Tervetuloa kurkkaamaan .Sinulla ei ole lukijat painiketta ollenkaan ?

    VastaaPoista
  2. Kiitos viestistä! Pitääpä katsoa tuo.

    VastaaPoista