sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Taimilaatikkokylvöjä

Sorruin ostamaan tällaisia taimilaatikoita Lidlistä 4,49 eurolla 4 kappaleen pakkauksen. Kussakin laatikossa on läpinäkyvät kuvut ja 24 pientä lokeroa taimille. Yhteensä siis lokeroita on 96.

Lokerot ovat aika pieniä mutta tuo läpinäkyvä kansi takaa kosteuden pysymisen, luulen ainakin niin. - Myynnissä oli myös minikasvihuonetta, se oli noin 8 euron paikkeilla. Siinä kupu oli paljon korkeampi kuin tässä ostamassani versiossa.

 Kylvin neljää eri kukkaa näihin, saamani pionin ja loistosalvian siemenet, jotakin Mustasaaresta poimimaani, olin kirjoittanut pussiin vain: 'jotakin suurta'… saa nähdä tuleeko niistä mitään ja mitä tulee. Sitten vielä krasseja muutamaan lokeroon.

Nämä pienet lokerot tekevät sitten sen, että on vaihdettava taimien kotia ainakin kerran ennen maahan istutusta. Kylvin vielä auringonkukan siemeniä, paljon suurempiin ruukkuihin. Ne saavat kasvaa ruukuissaan ilman mitään välimuuttoa.

On tulossa kylmiä päiviä, joten ei parvekkeelle vielä muuta kuin narsisseja, joita siellä jo onkin ja viihtyvät siellä hyvin, kukkivat ja kukkivat viikosta toiseen.

Nämä ovat eläviä, nämä mullat ja siemenetkin kohta, taimet ja kukat, toisin kuin vaikka tekoäly...
Mutta kerron tässä blogissa myöhemmin jotakin kivaa, millä lailla tekoäly hyödyttää viljelijää.

Me kotitarvikeviljelijät emme kai tekoälyä työssämme tarvii… meille riittää multa ja näppituntuma!

Ilosia kevätpäiviä kaikille! Ja intoa taimikasvatukseenkin!2 kommenttia:

  1. Minulla on vähän samantyyppisiä taimilaatikoita niissä on tuuletusaukot katossa ja ovat vähän kovempaa muovia.Toinen on suora pohjaltaan että siihen voi laittaa minkäkokoisia potteja haluaa ja toisessa on turvenapeille paikat on kyllä käteviä ja niihin kyllä mahtuu .Minulla on vielä siemeniä istuttamatta mutta enköhän saa ne kohta multiin . Hyvää alkavaa viikkoa. Mukavaa kun piipahdit plogissani toivottavasti tulet toistekin. Olet saanut lukijat painikkeen joten klikkasin itseni lukijaksi.

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa lukijaksi! Hyvää viikkoa!

    VastaaPoista