torstai 25. heinäkuuta 2019

Marjaisia kuulumisia

Palstoilla käy aika kuhina, näillä kuumillakin säillä! On pensasmarja-aika ja muutakin satoa kypsyy ihan vauhdilla oikein. Tokihan porukka niitä korjaa pois.

Kävin poimimassa puna- ja mustaherukkaa. otin samalla sipuleita ja persiljaa, kukkia.

Palsta taitaa olla rehevimmillään juuri nyt, aivan kuten kaikilla muillakin.Jaamme satoa. Jollakin on jotakin herkkua ja haluaa maistattaa sitä muillakin. Jollakin taas jotakin jaettavaa, paloja suuriksi kasvaneista tai levinneistä yrteistä, perennoista. Siis jaetaan. - Tämä on sitä yhteisöllisyyttä, kuten palstanaapurini totesi!

Vinkki

Mielenkiintoista kuultua: Muovinen käärme maassa karkottaa lintuja esim. mansikkamaalta. Eivät tule linnut kun käärme vahtii. Käärmeen paikkaa pitää vaihtaa usein. Niin se tepsii.

- Tätä pitänee kokeilla. Ehkä jo nyt, josko karkottaisi vadelmapensaista niitä rastaita, varpusia ja muita siivekkäitä.  Esim. oheisen kuvan käärmettä löytyy Tokmannilta ja maksaa 4,99.

Marjoista

Kaikenlaisia marjoja kannattaa nyt syödä. Viinimarjoja, saskatooneja, vadelmia, mustikoita, mansikoita. Mielellään tuoreina, mutta tietenkin myös mehuna, hilloina, piirakoina...
Marjat alentavat kolesterolia.. Onhan niissä myös paljon muutakin hyvää, ainakin maku!
Päätinkin, että syön nyt joka aterialla marjoja.Lue myös
blogipostaukseni päivän sadosta
(Kuvissa vadelmaa, saskatoonia ja kypsyvää mansikkahilloa. Käärme kopioitu Tokmannin sivustolta.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti